Krpesics Péter és Vallyon Bence újabb sportsikerei

Krpesics Péter és Vallyon BenceMint azt az előzőekben már hírül adtuk a Szolnoki Főiskola két hallgatója - Krpesics Péter és Vallyon Bence – is rajthoz „állt” a Magyarország 2015. évi felnőtt, utánpótlás, masters Országos Bajnokságon.

A verseny ideje: 2015. 07. 16-19.
Helyszíne: Szegedi Evezős és Kajak-kenu Olimpiai Központ

Bencétől az alábbi beszámolót kaptuk:

Péternek és nekem is az idei volt az eddigi legsikeresebb OB szereplésünk.

Az első versenynapon kormányos kettesben sikerült győzelmet aratnunk, ami hatalmas eredmény, hiszen arra még nem volt példa a magyar evezés történetében, hogy könnyűsúlyú versenyzők szerezték meg az elsőbbséget a köztudottan kilencven kilónál is nehezebb versenyzők számában.

Pénteken a felnőtt kormányos nélküli kettesek versenyszámára került sor, ahol a szintén szolnoki, Universiade győztes Simon Béla és Juhász Adrián mögött a második helyezést értük el.

Szombaton felnőtt kormányos nélküli négyesben álltunk rajthoz az előbb említett Simon-Juhász párossal. A pálya első 500 métere után sikerült az élre állnunk, majd ezt végig tartva elsőként értünk a célba.

Vasárnap két számban is érdekeltek voltunk. Könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben, mely a fő számunk és az „evezős számok királyának” számító nyolcasban. A versenynap folyamán mindkét egységben magabiztosan nyerni tudott csapatunk.

A versenyen megszerzett 4 aranyéremmel együtt Péternek 15, míg nekem 17 Bajnoki címem van.

Fiúk Gratulálunk! Köszönjük a szép eredményeket!