Beszámoló a Sztárdiéták és következményeik című előadásról

Dietetikus előadásA Szolnoki Főiskolán 2014. 03. 11.-én életmód vezetési tanácsadás keretében Sztárdiéták és következményeik címmel előadást tartott Bényi Edina dietetikus.

Az előzetes hallgatói felmérések alapján nagy volt a hallgatók részéről az igény, hogy a bevált, orvosilag-tudományosan alátámasztott helyes táplálkozás ismertek megerősítése mellett tájékozódjanak a különböző sztárdiéták hatásairól.    

Az előadás célja a helyes táplálkozás ismertetése és napjainkban igencsak előtérbe kerülő táplálkozási divatok tévhiteinek előrevetítése volt. Bényi Edina dietetikus bevezetésként tájékoztatást adott a tápanyagok fajtáiról, a helyes étrend felépítéséről, az élelmiszerek minőségének kontrollálásáról, a folyadékbevitel szükségességéről, a táplálék kiegészítőkről. Az interaktív előadás közben folyamatos kérdezésre volt lehetőség, melyben a résztvevők – 20 hallgató és 3 munkatárs - saját problémáikra kerestek és kaptak választ.

Képek az eseményről (fotó: Hegedűs Sándor)

A program a  TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0001 „A Szolnoki Főiskola sportszolgáltatásainak fejlesztése„ című pályázat keretében kerülnek megszervezésre.