Beszámoló a 2015. 01. 30-án megtartott SPORTNAP-ról

SportnapSikeresen lezajlott a Szolnoki Főiskolán 2015. január 30-án a TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0001számú pályázat keretében megrendezett Sportnap.

A szolnoki középiskolákban magas szintű szakmai és pedagógiai munka folyik annak érdekében, hogy a diákok tanulmányaik során elsajátítsák az élethez az érettségihez és továbbtanuláshoz szükséges ismereteket. A pályaválasztás mindig felelősségteljes feladat a végzősök és a felkészítő tanárok számára. Ebben a választási, döntési folyamatban nyújtott a Szolnoki Főiskola lehetőséget és egyben kínálatot azoknak az érettségizőknek, akik érdeklődnek a közgazdasági vagy az agrár és műszaki tudományterületek iránt. Mindezt rendhagyó módon, a sporton keresztül tettük, mely által lazább, kötetlenebb formában ismerhették meg az érdeklődők az Intézmény mindennapjait. Az elmúlt években jelentősen nőtt a Szolnoki Főiskolán a helyi lakosú és Szolnok környéki hallgatók száma. Ez nem véletlen, hiszen az utóbbi időszakban a térség erőteljes fejlődésnek indult, Szolnokon is érezhető, látható a dinamikus változás, nőtt a város megtartó ereje.

Gazdasági megfontolásból sem elhanyagolható, hogy az ország mely területén választ iskolát a továbbtanulni szándékozó.  Több szempontból szeretnénk tehát erősíteni és egyben támogatni a végzős diákokat abban a lehetőségben, hogy lakóhelyükön érdemes továbbtanulni.

Sportpályázatunkban kiemelt feladatként fogalmaztuk meg ezt a témakört, mely lehetőséget adott egy olyan sportnap megrendezésére, ahol az érettségi előtt álló fiatalok, középiskolás diákok és a hallgatók közösen sportolhattak, így a különböző sportági foglalkozásokon, versenyeken, a sporton keresztül is betekintést nyerhetnek az Intézmény életébe.

A Sportnap keretein belül megrendezett kosárlabda bajnokságon négy középiskola mérte össze tudását. A Szolnoki Főiskola Rektorának köszöntője és a Kancellári megnyitó után a Széchenyi István Gimnázium, a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, a Varga Katalin Gimnázium és a Verseghy Ferenc Gimnázium csapatai körmérkőzéses rendszerben mérkőztek meg. Közben kipróbálhatták az íjászatot, a fallabdázást vagy részt vehettek egy aerobik foglalkozáson. A rendezvény időtartama alatt a Szolnoki Főiskola hallgatói tartottak előadást az érdeklődőknek a Szolnoki Főiskola továbbtanulási lehetőségeiről. Az eredményhirdetést követően megtekinthették a Campus épületét, majd egy állófogadással zárult a sportos nap.

SPORTNAP

A Szolnoki Főiskola, középiskolások számára első alkalommal megrendezett és lebonyolított sportnap sikere kapcsán a következő években is tervezi, hagyományőrző, kapcsolatépítő jelleggel a sportrendezvény megszervezését.

Képek az eseményről a Facebook-on és itt a portálon

infoblokk