A Sportcentrum Kft.-vel kötött megállapodást a Főiskola

Együttműködés Szolnoki sportcentrum és a Szolnoki FőiskolaHármas kézfogással pecsételték meg azt az együttműködési megállapodást, melyet hétfőn írt alá Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora és Varga Csaba kancellár a Campuson.

A két intézmény között már ezt megelőzően is jelentős volt az együttműködés, a szándék írásbeli kinyilatkoztatásával voltaképp ezt kívánták megerősíteni, hivatalos kereteket teremtve a kölcsönösen előnyös tevékenységek, elképzelések megvalósításához.

Rózsa József felidézte a megállapodás előzményeit, rámutatott, hogy az utánpótlás nevelés területén a szolnoki sportiskola ez egyik legeredményesebb, így mindenképp fontos, ha ezt az irányvonalat a fiatalok a Szolnoki Főiskolán tudnák tovább vinni. A Sportcentrum létesítményeinek használata hiánypótló szerepet tölthet be, sőt, közös fejlesztésekre is sor kerülhet.

Rendezvények szervezésében pedig eddig is együttműködtek.
Varga Csaba kancellár is hangsúlyozta, hogy rendkívül sok lehetőség rejlik az együttműködésben, mivel a Sportcentrum Kft. szinte minden nap jelen van a város életében, így komoly hátteret biztosíthat a Főiskola számára.
Dr. Túróczi Imre rektor a sport nevelő szerepét is említette: kitartásra nevel, megtanít győzni, esetlegesen a vereséget elviselni, és jó, ha ezt a fiatal a sportban tanulja meg és nem kint az életben.

/Forrás: szoljon.hu/