2014. 04. 11. - Beszámoló a tatai kirándulásról

Tatán voltunk2014 tavaszán lehetőségünk nyílt ellátogatni egy olyan különleges és magával ragadó helyre, mint Tata. Megtekintettük a tatai edzőtábort és annak pár létesítményét. Emlékezetes látványt nyújtottak a tornász hölgyek gyakorlatai, a vívók és kardforgatók támadásai és volt olyan szerencsés is, aki labdához érhetett az ifi röplabdás lányok edzésén. Láthattuk, hogy hol edzhettek olyan boksz legendák, mint Kovács KOKO István, vagy mint Erdei Zsolt. Ami azt illeti szagolhattuk is…

Az edzőtábor után megtekintettük a Tatai várat, ami lenyűgöző látványt írt le a ragyogó napsütéstől csillogó tó mellett. A Tatai tó körüli kirándulás után megközelítettük a várat. A vár kiállító termeiben számos érdekesség tárult elénk. Köztük a közönség kedvence a „Tékozló fiú”. A vár mellett egy profán kis fogadó nyújtott számunkra üdítőt, fagylaltot és a korábbi évek év-tortáit. Így energiával feltöltődve indultunk el a Meleges-hegyre Neszmélybe.

Az idei borkóstolásra a neszmélyi Hilltop Zrt. borászata lett kiválasztva. Bár a pincészet látogatásának kezdetekor egy nyávogó macska kötötte le mindenki figyelmét, számos érdekességet megtudhattunk a borászunktól is. Megjegyezném itt is lett olyan sláger, mint a tavalyi „pince-rendszer”, de most ez a gyártás előkészítésében szerepet játszó „zúzó-bogyózó” lett. Hangulatos nevét mosolygós főiskolások mondogatták az állófogadásra sikerült ízlelőbimbó funkcióellenőrzés – azaz a borkóstolás - alatt. Az üres üvegek és poharak hátrahagyása után, bőségesen megrakott tányérral kínáltak mindenkit az emeleti éttermükben, ahonnan a panoráma teljesen lenyűgöző volt. Lehetett látni szlovák falvakat, a kanyargó Dunát, dűlőket, szőlészeteket…

A visszaút kellemes hangulatban telt, a busz főként az ERASMUS-os lányok nevetésével volt hangos, így sokan már most várják a következő túrát!

Varga Mihály Angyalos
Műszaki menedzser BSc, III. évfolyam

Képgaléria a kiránduásról

A kirándulás a  TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV-2013-0001 „A Szolnoki Főiskola sportszolgáltatásainak fejlesztése„ című pályázat keretében kerül megszervezésre.