"Nem para a para! Sportoljunk együtt!"

Szolnoki Főiskola – szolnoki Liget Otthon - Barátságos Bowling verseny

Nem para a para...A Szolnoki Főiskola a Kézen Fogva Alapítvány „Nem para a para! Sportoljunk együtt!” pályázati felhívásra egy közös sportprogramot kezdeményezett a szolnoki Liget Otthon lakóival. A pályázat általános- és középiskolák számára lett meghirdetve, de a Szolnoki Főiskola, mint egyetlen felsőoktatási intézmény, közvélemény formáló céllal csatlakozott a programhoz.

A sportesemény egy bowling verseny megrendezése volt, melynek lebonyolításában az „Otthon” lelkes pedagógusa, Molnár Melinda, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség bowling szakágvezetője közreműködött. A megszervezett, vegyes csapatok több körben guríthattak és mérhették össze erejüket, ügyességüket. Játék közben a hallgatók és lelkes csapattársaik között kialakult csapatszellem lendülete a játékosok teljesítményét még eredményesebb gurításra késztette.

A versenyben összesen 10 fogyatékossággal élő játékos vett részt, akikről megtudtuk, hogy egyesületben sportolnak a 8 éve működő bowling csoportban és számtalan hazai és nemzetközi versenyen szerepeltek eredményesen. A divíziós versenyrendszernek köszönhetően, a versenyekről mindig érmes helyezésekkel térnek haza, rendszeresen válogatják be őket a Nyári- és Téli Speciális Világjátékokra vagy Európa Bajnokságokra. A hallgatók elismerését váltotta ki ez a kitartó, rendszeres és eredményes felkészülés. 14 főiskolás hallgató vette fel a versenyt a nemzetközi versenyeket megjárt sportolókkal, de szurkolni jöttek diáktársak és a Liget Otthon lakóinak hozzátartozói, akik a jó hangulatban szintén a sportesemény részesének érezhették magukat.  A program céljaként kitűzött közvélemény formálásra nem igazán volt szükség, hiszen a hallgatók teljes nyitottsággal fogadták új csapattársaikat. A mosolyukból, lelkesedésükből, a pillanatnyi eredményeikből, gurításaikból  adódó apró örömök, ujjongások, kézre pacsik határtalan energiával  töltötték meg a teret. Az eredményhirdetéskor mind a négy csapat nagy tapsot kapott, de a sorrendtől függetlenül mindenki győztesnek érezhette magát.

A közös sportolás sikerén felbuzdulva a továbbiakban szándékunk hagyományt teremteni ennek a sporteseménynek.

Nem para a para

Képek az eseményről